Заедничка поддршка на денот на дрвото 2014

Заедничка поддршка на денот на дрвото 2014 година на ученици и професори од ООУ Благој Кирков од Велес и НАРОДНА ТЕХНИКА НА МАКЕДОНИЈА


Наградени ученици од Народна Техника гости во емисијата Голем одмор

Наградени ученици од натпреварите организирани од Народна Техника на Р. Македонија заедно со нивните ментори од регионалниот центар на Народна техника од велешкиот регион ги презентираа своите проекти на МТВ1 во емисијата Голем одмор.

Регионален натпревар на младите техничари и природници за ученици од основните училишта од Велешкиот регион

Регионален натпревар на младите техничари и природници за ученици од основните училишта од Велешкиот регион 2019 кој го посети и отвори градоначалникот на општина Грдско г-дин Роберт Бесовски. Натпреварот се одржа во ООУ Кирил и Методиј во општина Велес во организација на Народна техника Велес, Сојуз на клубови на млади техничари и природници на Македонија и Народна техника на Македонија.

44 Државен фестивал за непрофесионален филм

Фотографии од 44от Државен фестивал за непрофесионален филм, одржан во Велес на 29.04.2015