Конкурс и Пријава за јубилеен 50 Државен фестивал за непрофесионален филм -ДФНФ 2021

Конкурс и Пријава за јубилеен 50 Државен фестивал за непрофесионален филм -ДФНФ 2021 во организација на Кино сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија а со поддршка на Агенцијата за филм на РСМакедонија.

 

Пријава

Официјална проекција на наградени непрофесионални филмови од 49 Државен фестивал на непрофесионален филм

Официјална проекција на наградени непрофесионални филмови од 49 Државен фестивал на непрофесионален филм-ДФНФ одржана на 16.12.2020 година во Кинотека на Македонија со Протокол за заштита на учесниците од вирусот во организација на Кино сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија

Известување од 49 Државен фестивал за непрофесионален филм на Македонија-ДФНФ 2020

На ден 04.12.2020 година (Петок) Жири Комисијата на 49 Државен фестивал за непрофесионален филм на Македонија-ДФНФ 2020 во состав;

претседател  проф.др Мишо Нетковски

член проф.мр Миле Петковски

член Петре Чаповски

ја донесе следнава Одлука за наградени филмови на 49 Државен фестивал за непрофесионален филм на Македонија-ДФНФ 2020 во организација на Кино сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија со подршка на Агенцијата за филм

Прва бесплатна школа за непрофесионален филм Стефан Сидовски-Сидо

Во организација на Народна техника на Македонија и Кино сојуз на Македонија на 03-04.10.2020 година во Националната установа Стоби се оддржа Првата бесплатна школа за непрофесионален филм Стефан Сидовски-Сидо во чест на г-дин Стефан Сидовски-Сидо . Почитувајќи го Протоколот на Владата на РСМакедонија за заштита и безбедост при организирање настани од вирусот Ковид 19 школата успешно се реализираше . Школата ја отвори градоначалникот на општина Градско г-дин Роберт Бешовски.

Конкурс и пропозиции за 49 ти Државен филмски фестивал на непрофесионален филм

Конкурс и пропозиции за 49 ти Државен филмски фестивал на непрофесионален филм во организација на Кино сојуз на Македонија и Народна техника на Македонија.

 Конкурс и пропозиции