62 ри Државен натпревар на трактористи од Македонија

На 27.09.2020 година во општина Чашка во организација на Народна техника на Македонија и Сојузот за техничка култура во стопанството на Македонија се оддржа 62 Државен натпревар на трактористи од Македонија . Почитувајќи го Протоколот на Владата на РСМакедонија за заштита и безбедост при организирање настани од вирусот Ковид 19 . На отварањето се обратија градоначалникот на општина Чашка г-дин  Горан Стојановски и директорот на Државниот инспеторат за земјоделство г-дин Зоран Шапуриќ

61 ви државен натпревар на земјоделците - трактористи на Македонија

Во организација на Народна техника на Македонија и Сојузот за техничка култура во стопанството на Македонија почитувајки го протоколот на Владата на Р. Северна Македонија за одржување настани и за безбедност и заштита на учесниците и гостите од вирусот ковид-19 на ден 18-19.09.2020 година се одржа 61 ви Државен натпревар на земјоделците - трактористи на Македонија во општина Битола.

16 Калемарска акција за облагородување(калемење) на дивата круша и дивата слива во реонот на с.Српци,Битолско

На 11.04.2019 година се одржа 16 Калемарска акција за облагородување(калемење) на дивата круша и дивата слива во реонот на с.Српци, Битолско во организација на Сојузот за техничка култура во стопанството на Македонија и Народна техника на Македонија.

65-то Светско првенство во Германија на екипа од Народна техника на Македонија и Сојузот за техничка култура во стопанството на Македонија

Учество на 65-то Светско првенство во Германија на екипа од Народна техника на Македонија и Сојузот за техничка култура во стопанството на Р. Македонија коешто се оддржа од 24 август до 03 септември во Германија.

15-та Калемарска акција Мариово 2018

На 11 април, 2018 година се одржа 15-та Калемарска акција во Мариово. 

Акцијата беше организирана од страна на СЗТКМ Народна техника на Македонија и Сојуз за техничка култура во стопанството на Р. Македонија.